Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
olja till stekning
2 dl crème fraiche
200 gram fetaost
pressad saft från en ½ citron
4-5 potatisar
1-2 morötter
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
Gör så här:
Skär filéerna i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olja i en het panna.
Salta och peppra.
Mosa fetaosten och blanda med crème fraichen.
Smaksätt med citronsaft och lite salt och peppar
Skala och skär potatisen och morötterna i tärningar, ca 1x1 cm.
Skala och hacka vitlöken och strimla purjolöken.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek potatis- och morotsbitarna gyllenbruna.
Tillsätt purjolök och vitlök och stek ytterligare någon minut.
Lägg potatisblandningen i botten på en eldfast form.
Lägg kyckligen ovanpå, toppa med fetaröran.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med en sallad.