Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6 dl kycklingbuljong
1 lagerblad
1 kycklingfilé (ca 175 g)
1 msk olja
1 finhackad lök
1 vitlöksklyfta, skivad
1 palsternacka skuren i tärningar
1 stor morot, skuren i tärningar
75 g äggnudlar
150 g majs
1 dl mjölk
1 tsk flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Koka upp buljongen i en stor kastrull tillsammans med lagerbladet.
Lägg i kycklingfilén, sänk värmen och låt sjuda försiktigt i ca 12 minuter.
Ta upp kycklingen med hålslev och lägg åt sidan. Spara buljongen till senare.
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek lök och vitlök i några minuter, på medelstark värme.
Tillsätt sedan palsternacks- och morotstärningarna och stek i ytterligare några minuter.
Häll grönsaksblandningen i kastrullen med buljong och låt den koka upp igen.
Låt sjuda i ca 5 minuter.
Tillsätt nudlarna i soppan och låt sjuda i ytterligare 2,5 minuter.
Skär under tiden kycklingfilén i lagom stora munsbitar.
Tillsätt kycklingbitarna och även majsen till soppan.
Häll i mjölken och smaksätt soppan med salt och peppar.
Ytterligare en minut på spisen och sedan är soppan klar.