Foodish

Kantarell- & getostlasagne

Av Maria - 2023-11-09 15:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
3 msk maizena redning
200 g getost
1/2 tsk salt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
500 g kantareller
1 msk olja
160 g färsk spenat
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
250 g färska lasagneplattor
200 g getost att smula på toppen

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp mjölk och grädde i en kastrull.

Tillsätt maizena redning rör om.

Tillsätt getosten (ta bort kanterna först) i bitar, när såsen tjocknat.

Rör tills osten löst sig.

Smaka av med salt och ställ såsen åt sidan.

Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja i en stekpanna.

Tillsätt spenaten och fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något.

Salta och peppra.

Ställ åt sidan.

Smält en klick smör i en stekpanna.

Tillsätt de rensade kantarellerna och stek dem tills all vätska kokat bort.

Smörj en ugnssäker form.

Bred ut lite ostsås i botten.

Lägg i ett lager med lasagneplattor, häll på sås och sedan spenatblandningen.

Därefter ytterligare ett lager med lasagneplattor och ostsås.

Avsluta detta lager med de stekta kantarellerna.

Till sist, ett sista lager lasagne och ostsås.

Skär bort kanterna på den resterande getosten och smula den sedan över lasagnen.

Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Servera tillsammans med en god sallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards