Foodish

Svamp- & vitkålsdumplings

Av Maria - 2023-11-11 06:30

Antal: ca 30 stycken


Ingredienser:

1 paket frysta dumplingssplattor, 250 g (wonton går också bra)
200 g vitkål
150 g shiitakesvamp
1 salladslök
1 msk rapsolja
2 ägg
1 1/2 msk riven ingefära
1/2 tsk salt

Chili- och sesamdippsås:
3 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
1 msk riven ingefära
1 msk vatten
1 msk rostade sesamfrön

 

Gör så här:
Tina dumplingsplattorna.

Skär vitkål och svamp i små bitar.

Strimla salladslöken.

Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna ca 3 min.

Knäck över äggen och stek ytterligare 1 minut till en krämig smet.

Smaksätt smeten med ­ingefära och salt.

Låt svalna.

Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta.

Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna.

Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet.

Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte.

Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.

Lägg knytena i en ånginsats med bakplåtspapper eller väl avsköljda bananblad i bottnen.

Sätt ånginsatsen över kokande vatten i en stekpanna eller kastrull.

Ånga ca 5 min.

Blanda samman alla ingredienser till dippsåsen.

Servera de ångade dumplingsen med dippsåsen.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards