Foodish

Bräserad rödkål

Av Maria - 2023-12-13 16:00

Antal: 8-10 portioner


Ingredienser:

1 rödkålshuvud, ca 1 kg
2 syrliga äpplen
1 gul lök (eller rödlök)
1,5 dl skinkspad (eller grönsaksbuljong)
0,5 dl rött vin 

2 msk rödvinsvinäger
1 msk strösocker
salt
vitpeppar
2 msk matfett, helst gåsflott


Gör så här:

Ansa och skölj kålen.

Dela huvudet i fyra klyftor och skär bort stocken.

Skär kålen i fina tunna strimlor.

Klyv och skiva löken tunt.

Skala och skiva äpplena.
Smält matfettet i en rymlig gryta, lägg i kålen och löken och låt det fräsa några minuter under omrörning.
Tillsätt äpplena, rödvin, skinkspad, vinäger, socker, salt och peppar.

Låt allt sakta koka under lock i 1-1 1/2 timme.

Rör i grytan då och då så att kålen inte bränns vid.

Späd med lite skinkspad eller rödvin om det behövs.


Tips:

Om du sätter några droppar vinäger till den färdigkokta rödkålen behåller den sin fina röda färg.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards