Antal: 14 bitar
Ugn: 175 grader, ca 45minuter
Ingredienser:
Mjuk pepparkaka:
2 1/2 dl strösocker 225g
1 dl rapsolja 100g
2 st stora ägg 120g
3 ½ dl vetemjöl 210g
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk malen ingefära
3 msk kanel
2-3 tsk mortlad kardemumma
½ tsk malen nejlika
1 dl lingonsylt rårörd
1 dl Aito oat cuisine 100g
Rapsolja och kanelsocker till formen.
Topping:
2 ½ dl Aito oat for whipping
1 ½ dl rårörda lingon
1 tsk vaniljsocker
1 tsk strösocker
Garnering:
Färska lingon eller rårörda tinade lingon
Krossade polkakarameller
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader varmluft, olja in och bröa en springform med kanelsocker.
Vispa ihop ägg, olja och socker i en bunke.
Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.
Rör försiktigt tills allt är välblandat.
Vänd försiktigt ner lingonsylt och Oat Cuisine, blanda väl och häll ner i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter, låt svalna upp å ner på ett bakplåtspapper.
Annars fastnar kakan lätt i underlaget.
Vispa Aito oat for whipping med socker och vaniljsocker, vänd i lingonsylten och rör tills du har en jämn kräm.
Häll ner i en spritspåse med stor rund tyll.
Montering och garnering:
Lägg kakan på ett fat och spritsa ut rikligt med lingontoppingen, garnera med färska lingon och krossad polka.
Njut av en laktosfri smarrig kaka som dom flesta kan äta, ett säkert kort!