Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g utskuren biff alt. lövbiff
1 msk soja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk finhackad chili
1 1/2 msk rapsolja
600 g wokgrönsaker
2 dl hönsbuljong från tärning eller fond
1 msk socker
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten
1 tsk fisksås
Gör så här:
Strimla biffen ganska fint.
Blanda soja, färskriven ingefära, finhackad chili och rapsolja i en skål.
Vänd ner köttstrimlorna och låt allt dra en halvtimme innan köttet wokas.
Hetta upp en wokpanna eller ännu hellre en stor stekpanna eller järngryta.
Tippa i köttet och stek det hastigt under omrörning i en minut.
Ta upp och lägg i wokgrönsakerna istället.
Vänd runt dem någon minut.
Vänd ner köttet och tillsätt hönsbuljong, socker, rödvinsvinäger och en redning på majsstärkelse löst i vatten.
Låt allt koka upp.
Smaka av med fisksås och sjud grytan en dryg minut.
Serveras med ris och blandad sallad.