Foodish

Röding med sandefjordsås & dillslungad potatis

Av Maria - 2024-01-17 08:15

Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, 10-12 minuter


Ingredienser:

4 rödingfiléer
1 msk olivolja
salt
 
Brynt smör- och dillslungad potatis:
900 g delikatesspotatis
50 g smör
1 msk färsk dill, finhackad
salt

Sandefjordsås:
100 g smör
1 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
0,5 citron, finrivet skal + några droppar citronsaft
salt
svartpeppar, nymalen
1 msk gräslök, finskuren

Garnering:
gräslök, finskuren
färsk dill
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Ansa rödingfiléerna och bena ur dem.
Salta lätt och låt dra en stund.
Pensla en ugnsform med olivolja i botten.
Lägg filéerna i formen med skinnsidan upp.
 
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Bryn smöret till potatisen under vispning i en liten kastrull.
Finhacka dillen.

Smält smöret till såsen och gå sedan i med vispgrädde och crème fraiche.
Låt småkoka och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Vänd ned finskuren gräslök precis innan servering.

Sätt in rödingen i ugnen.
Låt tillagas ca 10-12 minuter tills skinnet går lätt att dra av.
Dra försiktigt bort skinnet från rödingen.

Servering:
Lägg upp hela rödingfiléer på tallrikar som fått värmas i ugnen.
Häll såsen över fisken och lägg potatis vid sidan om som slungats i brynt smör och dill.
Garnerna med finskuren gräslök och dillvippor.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards