Foodish

Ingefärspannacotta med lemon curd & pepparkakor

Av Maria - 2024-01-19 08:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Pannacotta:
2 blad gelatin
3 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
2 dl grekisk yoghurt
1-2 msk färskpressad ingefärsjuice
 
Topping:
1 dl lemon curd
5-6 pepparkakor
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, strösocker och vaniljpulver.
Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden.
Låt svalna något.
Tillsätt grekisk yoghurt och ingefärsshot i grädden.
Häll upp i serveringsglas och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
Toppa pannacottan med lemon curd och avsluta med att smula över pepparkakor.
Bryt gärna en pepparkaka så det blir små hjärtan och stick ner i varje glas.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards