Foodish

Kasslerplåt med grönsaker & örtsås

Av Maria - 2024-02-08 09:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 30 minuter


Ingredienser:

800 g delikatesspotatis
2 rödlökar
1 knippe morötter
2 msk olivolja
salt, peppar
500 g kassler
2 förkokta majskolvar
150 g haricots verts
persilja


Grön sås:

2 dl crème fraiche
½ dl basilikablad
½ dl persilja
1 vitlöksklyfta


Gör så här:

Skölj och dela potatisen i bitar.

Skala och klyfta löken.

Skala morötterna, dela dem på längden.

Blanda allt med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt.

Tillaga i ugn i 30 minuter.


Skiva kasslern och lägg på den, majskolvarna i bitar och haricots verts.

Baka i ugnen i 10 minuter till.


Grön sås:

Mixa crème fraiche, basilika och persilja till en tjock, grön sås.

Skala och riv i vitlöken, smaka av med salt och peppar.

Servera såsen till och strö persilja över kasslern.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards