Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 30 minuter
Ingredienser:
800 g delikatesspotatis
2 rödlökar
1 knippe morötter
2 msk olivolja
salt, peppar
500 g kassler
2 förkokta majskolvar
150 g haricots verts
persilja
Grön sås:
2 dl crème fraiche
½ dl basilikablad
½ dl persilja
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Skölj och dela potatisen i bitar.
Skala och klyfta löken.
Skala morötterna, dela dem på längden.
Blanda allt med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt.
Tillaga i ugn i 30 minuter.
Skiva kasslern och lägg på den, majskolvarna i bitar och haricots verts.
Baka i ugnen i 10 minuter till.
Grön sås:
Mixa crème fraiche, basilika och persilja till en tjock, grön sås.
Skala och riv i vitlöken, smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till och strö persilja över kasslern.