Foodish

Ostfylld kassler med rosépepparsås

Av Maria - 2024-02-08 09:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 20 minuter


Ingredienser:

600 g kassler
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
100 g lagrad ost
2 tomater
250 g grön sparris


Rosépepparsås:

1 schalottenlök
1 msk smör
1 ½ tsk rosépeppar
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk kalvfond


Servering:

Klyftpotatis


Gör så här:

Skär kasslern i tjocka skivor, skär en ficka i varje.

Krydda fickan med paprikapulver och peppar.

Dela osten i lika många bitar som kasslerskivor.

Lägg en ostbit i varje ficka.

Lägg kasslern på en plåt med bakpapper.

Skiva tomaterna och lägg en tomatskiva på varje kassler.

Gratinera i 20 minuter.


Rosépepparsås:

Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.

Tillsätt krossad rosépeppar och tomatpuré och fräs i 1 minut.

Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter.

Smaka av med salt och peppar.


Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.

Lägg upp kasslern på ett fat.

Lägg sparrisen ovanpå och fördela lite rosépepparsås på och runt om köttet.

Servera med klyftpotatis.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards