Foodish

Krämig vegetarisk gryta med quorn & dijonsenap

Av Maria - 2024-05-15 08:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 kg potatis (gärna rödskalig)
olivolja
salt
600 g quornbitar
0,5 tsk salt 
0,5 tsk peppar
2 msk rapsolja, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)
2 tsk kinesisk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater, klippta i bitar

Till servering:
salladsmix
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen i 0,5 cm skivor.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta potatisen.
Ringla över olivolja. 
Baka i ca 25 minuter.
Salta och peppra quorn.
Stek quorn i rapsolja.
Hacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter. 
Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
Rör om så allt blandas väl.
Låt puttra 5 minuter.
Servera med potatisen och gärna en sallad.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards