Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg potatis (gärna rödskalig)
olivolja
salt
600 g quornbitar
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk rapsolja, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)
2 tsk kinesisk soja
1 msk äppelcidervinäger
4 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
2 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater, klippta i bitar
Till servering:
salladsmix
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva potatisen i 0,5 cm skivor.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta potatisen.
Ringla över olivolja.
Baka i ca 25 minuter.
Salta och peppra quorn.
Stek quorn i rapsolja.
Hacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
Rör om så allt blandas väl.
Låt puttra 5 minuter.
Servera med potatisen och gärna en sallad.