Foodish

Smarrig umamiburgare

Av Maria - 2024-05-28 05:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 230 grader, ca 5 minuter


Ingredienser:
Parmesanchips:

50 g parmesanost, riven

Hamburgare:
600 g vegofärs (formbar)
2 msk Japanese Natural Umami
2 msk Tellicherry Black Pepper
30 g smör

Tillbehör:
100 g shiitakesvamp
4 hamburgerbröd
50 ml tomatsås
100 g sallad
2 tomater
1 rödlök
2 msk majonnäs
 
Gör så här:
Värm ugnen till 230 grader.
Fördela den rivna parmesanosten i fyra högar på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga osten i ugnen i ca 5 minuter, tills osten har smält till gyllenbruna krispiga chips.
Låt parmesanchipsen svalna på bakplåtspapper.

Krydda färsen med Natural Umami och Tellicherry Black Pepper.
Rör ihop färsen med händerna tills ingredienserna har blandat sig väl.
Forma färsen till fyra bollar och tryck ut den lätt tills de är 2,5 cm tjocka och ca 1 dm i diameter.
Stek biffarna i smör på medelvärme till önskad stekgrad.

Skiva svampen och stek den gyllene i smör.

Servera burgarna i hamburgerbröd med tomatsås, rödlök, majonnäs, romansallad, parmesanchips, skivade tomater och stekt svamp.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards