Antal: 4 portioner
Ingredienser:
½ purjolök
3 msk smör-&rapsolja oliv
130 g färsk spenat
400 g kokt matvete
250 g frysta gröna ärter
1 ägg
2 dl panko (japansk ströbröd)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostkräm:
1 dl gräddfil
150 g vitost, krämig hel bit
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
Saltgurka
Rostas lök
Tomat
Gör så här:
Skiva purjon tunt och fräs mjuk i 1 msk smör-&rapsolja med hälften av spenaten.
Skölj matvetet och mixa i en matberedare till en tjock smet tillsammans med purjofräs, ärter, ägg, hälften av ströbrödet, salt och peppar.
Forma åtta biffar och vänd i resten av ströbrödet.
Ställ kallt i ca 1 timme.
Mixa ihop gräddfil, ost och ca 30 g finskuren spenat i en matberedare.
Stek biffarna gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
Servera burgarna i bröden med ostkrämen, resten av spenaten och tillbehören.