Foodish

Kycklingschnitzlar på salladsbädd (LCHF)

Av Maria - 2024-07-06 11:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 150 grader, ca 15 minuter


Ingredienser:

400 g kycklingschnitzel eller kycklingfiléer

1 dl kokosmjöl

2 uppvispade ägg

2 dl mandelmjöl

Salt

2 dl neutral olja

100 g smör


Grönkålschips:

Grönkål

Olivolja

Flingsalt


Tillbehör:

1 påse bladspenat

Tomater

2 buketter broccoli, kokade

Flingsalt

Örtolja

Nymalen svartpeppar


Gör så här:

Om du inte har fått tag på färdigskurna kycklingschnitzlar är det enkelt att skära ett bar filéer på längden och banka ut dem schnitzeltunna.

Doppa sedan kycklingskivorna först i en djup tallrik med kokosmjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i mandelmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i mandelmjöl mixat med lite salt.

Var noga så att varje lager täcker ordentligt.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme tills de är vackert gyllenbruna.


Grönkålschips:

Skölj grönkålen.

Torka av med en handduk och låt torka ordentligt.

Värm ugnen till 150 grader.

Lägg grönkålen på en plåt, låt alla varje blad vara ungefär lika stora.

Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt (eller andra valfria kryddor).

Rosta grönkålen mitt i ugnen i ca 15 minuter så att de blir krispiga och har lite färg.


Till servering:

Servera kycklingen på en bädd av bladspenat med ugnsrostad grönkål, tomater och ljummen broccoli till.

Toppa med flingsalt, örtolja och nymalen svartpeppar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards