Foodish

Rosmarinsorbet med hallon

Av Maria - 2024-07-17 13:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

5 dl vatten

2 dl socker

2-3 kvistar färsk rosmarin

½ dl citronsaft

1 äggvita

½ liter färska hallon


Gör så här:

Koka upp vatten och socker med det mesta av rosmarinen.

Sjud i 5-10 minuter.

Låt svalna.

Ta upp rosmarinen som kokat med sockerlagen.

Rör i citronen.

Hacka den rosmarin som återstår och rör ner i sockerlagen.

Vispa äggvitan hårt och rör försiktigt ner i sockerlagen.

Ställ i plastbunke i frysen.

Kör med stavmixer efter ca en timme så att allt rörs om ordentligt.

Upprepa efter ett par timmar.

Servera med färska hallon.


Tips!

Citron innehåller stora mängder C-vitamin, frossa och njut!

 

En sorbet som passar lika bra mellan rätterna som till efterrätt.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards