Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 färdiggrillad kyckling
1 stånd sparris
1 gurka
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk kardemummafrön
Salt
Peppar
1 rödlök
1 ask cocktailtomater
200 g fetaost
Salladsblad
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar, lagom stora för en sallad.
Dela sparrisarna och koka dem lätt.
Häll sedan kallt vatten på dem.
Dela gurkan och dela den på längden.
Skrapa ur kärnhuset med en sked och skär sedan gurkan i små båtar.
Lägg gurkbitarna i en skål och häll över olivolja och vinäger.
Mortla kardemumman och strö över gurkan.
Rör runt och salta och peppra lite.
Skär rödlöken i skivor, cocktailtomaterna i halvor och fetaosten i kuber.
Lägg sallad på tallrikar och fördela sedan kycklingen, sparrisen, gurkan, rödlöken och fetaost.
Ringla gärna mer olivolja över och strö över lite flingsalt.