Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 stor aubergine eller 2 mindre
Salt till utvattning
500-600 g blandfärs
½ dl crème fraiche
½ tsk lökpulver
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
1 liten gul lök
Krossade tomater
70 g pinjenötter
Ett par skivor ost
1 liten burk urkärnade svarta oliver
Salladsblad
Gör så här:
Skär auberginen i skivor och lägg dem på en stor bricka. Salta och låt dem ligga i 10 minuter.
Blanda färsen med crème fraiche, lökpulver och salt och peppar.
Forma till biffar och stek i smör eller kokosolja.
Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja.
Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund.
Mixa såsen med en mixerstav, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem i rikligt med smör eller kokosolja.
Lägg ihop aubergineskivor, biffar och ostskivor.
Servera med tomatsås, pinjenötter, salladsblad och oliver.