Foodish

Biffar mellan stekt aubergine (LCHF)

Av Maria - 2024-07-30 15:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 stor aubergine eller 2 mindre

Salt till utvattning

500-600 g blandfärs

½  dl crème fraiche

½  tsk lökpulver

Salt

Peppar

Smör eller kokosfett att steka i

1 liten gul lök

Krossade tomater

70 g pinjenötter

Ett par skivor ost

1 liten burk urkärnade svarta oliver

Salladsblad


Gör så här:

Skär auberginen i skivor och lägg dem på en stor bricka. Salta och låt dem ligga i 10 minuter.
Blanda färsen med crème fraiche, lökpulver och salt och peppar.
Forma till biffar och stek i smör eller kokosolja.
Hacka löken och fräs i smör eller kokosolja.
Tillsätt krossade tomater och låt det puttra en stund.
Mixa såsen med en mixerstav, salta och peppra.
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och stek dem i rikligt med smör eller kokosolja.
Lägg ihop aubergineskivor, biffar och ostskivor.
Servera med tomatsås, pinjenötter, salladsblad och oliver.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards