Foodish

Julgädda med pepparrot, knaperstekt rökt fläsk & smörsås

Av Maria - 2024-08-02 15:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

 kg  gädda, fjällad urtagen
 l  vatten
2 msk  salt
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 purjolök, det gröna
Fläsk

 

Smörsås:
60 g  smör
5 msk  vetemjöl
7 dl  fiskbuljong
1 dl  vispgrädde
Färskriven pepparrot
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

 

Servering:
Pepparrot
Dill
Citron

 

Gör så här:

Sjud gäddbitarna ca 6-8 minuter i saltat vatten. 
Ställ åt sidan ca 4 minuter för att efterdra. 
Ta upp fiskbitarna på ett fat och täck med folie för varmhållning. 
Knaperstek fläsket i små tärningar. 
Såsen Smält och bryn smöret. 
Rör i mjölet. 
I med varm fiskfond, vispgrädden, pepparroten, salt och vitpeppar. 
Servera med mer pepparrot, dill och citron. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards