Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1½ kg gädda, fjällad urtagen
2½ l vatten
2 msk salt
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 purjolök, det gröna
Fläsk
Smörsås:
60 g smör
5 msk vetemjöl
7 dl fiskbuljong
1 dl vispgrädde
Färskriven pepparrot
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Servering:
Pepparrot
Dill
Citron
Gör så här:
Sjud gäddbitarna ca 6-8 minuter i saltat vatten.
Ställ åt sidan ca 4 minuter för att efterdra.
Ta upp fiskbitarna på ett fat och täck med folie för varmhållning.
Knaperstek fläsket i små tärningar.
Såsen Smält och bryn smöret.
Rör i mjölet.
I med varm fiskfond, vispgrädden, pepparroten, salt och vitpeppar.
Servera med mer pepparrot, dill och citron.