Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 färska majskolvar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 röd paprika
3 msk majsolja
1 tsk rårörssocker
2 tsk vinäger
2 tomater
Salt
Svartpeppar
Ev 1 kruka koriander
Gör så här:
Skär av majskornen från kolvarna.
Skala och hacka lök och vitlök.
Dela och kärna ur chilin och paprikan, strimla chilin och tärna paprikan.
Rosta majskornen i olja tills det börjar dofta popcorn.
Tillsätt lök, chili och paprika och fräs med ca 1 minut.
Rör ner socker och vinäger.
Ta av från värmen.
Skär bort rotstocken från tomaterna och dela dem.
Krama ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar.
Blanda dem i majsblandningen, smaksätt med salt, peppar och ev hackad koriander.
Servera majssalsan med grillad t.ex grillad entrecôte.