Antal: 4 portioner
Ugn: 200°C, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 grillad kyckling
200 g champinjoner
1 gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk smör
80 g bladspenat
2 dl smaksatt crème fraiche, tex crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
2 dl riven kvibille Svecia
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Bena ur kycklingen och ta bort skinnet.
Skär den i små bitar.
Skala löken.
Hacka löken och champinjonerna fint och stek i smör ett par minuter.
Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar.
Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
Smält smör i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Tillsätt mjölken, koka 3 minuter under omrörning.
Smaka av med salt.
Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera gärna med en tomatsallad.