Foodish

Kycklingcannelloni med svamp

Av Maria - 2024-08-06 19:00

Antal: 4 portioner

Ugn: 200°C, ca 25 minuter


Ingredienser:

1 grillad kyckling

200 g champinjoner

1 gul lök

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk smör

80 g bladspenat

2 dl smaksatt crème fraiche, tex crème fraiche gourmet karljohan, timjan, citron

2 dl riven kvibille Svecia

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

8 färska lasagneplattor

2 msk smör

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 tsk salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.
Bena ur kycklingen och ta bort skinnet.
Skär den i små bitar.
Skala löken.
Hacka löken och champinjonerna fint och stek i smör ett par minuter.
Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar.
Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
Smält smör i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Tillsätt mjölken, koka 3 minuter under omrörning.
Smaka av med salt.
Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera gärna med en tomatsallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards