Foodish

Kyckling med vitlökssås & rödlök

Av Maria - 2024-08-09 06:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

4 portioner ris eller annat gryn

4 minutfiléer av kyckling

1 msk olja

Salt

Peppar

200 g belleverde


Rödlöksdressing:

½ rödlök

½ kruka basilika

1 msk rödvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

1 msk olivolja


Vitlökssås:

2 vitlöksklyftor

1 tsk smör

2½ dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

1 dl vispgrädde

2 tsk majsstärkelse


Gör så här:

Tina kycklingen.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Bryn kycklingfiléerna i olja i en stekpanna på medelhög temperatur tills innetemperaturen når 70 grader.

Krydda med salt och peppar.

Koka belleverden mjuk i saltat vatten, ca 4 minuter.


Rödlöksdressing:

Skala och finhacka löken och strimla basilikan.

Blanda med vinäger, sambal oelek och olivoljan.


Vitlökssås:

Skala och skiva vitlöken.

Fräs den i smöret på låg värme tills den är mjuk.

Lägg över i en liten kastrull och blanda i buljongen och grädden.

Vispa ner majsstärkelsen och låt koka ca 5 minuter under omrörning.

Mixa och smaka av med salt och peppar.


Servera kycklingen tillsammans med lökdressing, ris, sås och bellaverde.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards