Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Gör burgarna:
Blötlägg chiafrön i samma mängd vatten och låt stå.
Mixa bönorna grovt, det ska vara lite bitar kvar.
Lägg i en bunke och blanda i maizena, riven gul lök, salt, peppar.
Blanda väl.
Blanda i chiafrönen, som nu ska ha blivit som en gel.
Hetta upp en stekpanna med olja.
Forma smeten till 4 stycken biffar.
Lägg biffarna i den heta stekpannan och låt biffarna få en yta.
Sänk sedan värmen till medelvärme och stek i ca 3-5 min.
Vänd sedan och stek den andra sidan tills burgaren är genomstekt.
Gör tsatsikin:
Riv zucchinin och krama ur vattnet ordentligt.
Blanda yoghurt/havre fraiche med pressad vitlök, salt, peppar och lite olja.
Blanda i zucchinin.
Gör den picklade rödlöken:
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.
Slå över vitvinsvinäger eller citronsaft och krama om löken.
Ta ett bröd, dela på mitten och lägg tsatsiki i botten, lägg på en burgare och toppa med rödlök och ev andra tillbehör.