Foodish

Risotto milanese

Av Maria - 2024-09-21 15:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

6-7 dl vatten

1-1½ grönsaksbuljongtärning

1 gul lök

1-2 msk olivolja

4 dl risottoris

3 dl vitt vin

1 pkt saffran (½ g)

1 dl parmesanost (40 g)

1 msk smör

Salt

Grovmalen svartpeppar


Gör så här:

Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull och låt det sedan sjuda.

Skala och hacka löken fint.

Hetta upp oljan i en annan kastrull och lägg i lök och ris.

Stek i någon minut under omrörning, häll sedan på lite buljong och vin.

Låt riset småkoka 20-25 minuter och fyll då och då på med varm buljong och vin och rör om.

Tillsätt saffran upplöst i 1 msk vatten på slutet.

När riset är mjukt men har en fast kärna är det klart.

Vänd ner riven parmesan, lägg i en klick smör och smaka av med salt och peppar.

Servera med en grön- eller tomatsallad.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards