Antal: 4 portioner
Ingredienser:
6-7 dl vatten
1-1½ grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1-2 msk olivolja
4 dl risottoris
3 dl vitt vin
1 pkt saffran (½ g)
1 dl parmesanost (40 g)
1 msk smör
Salt
Grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull och låt det sedan sjuda.
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp oljan i en annan kastrull och lägg i lök och ris.
Stek i någon minut under omrörning, häll sedan på lite buljong och vin.
Låt riset småkoka 20-25 minuter och fyll då och då på med varm buljong och vin och rör om.
Tillsätt saffran upplöst i 1 msk vatten på slutet.
När riset är mjukt men har en fast kärna är det klart.
Vänd ner riven parmesan, lägg i en klick smör och smaka av med salt och peppar.
Servera med en grön- eller tomatsallad.