Ingredienser:
100 g Majsmjöl
100 g Garant Majsstärkelse
1 tsk Fiberhusk
1 tsk Salt
100 g Smör
3 st Ägg
1 msk Vatten
250 g Grönkål, grovhackad
2 st Lök
2 dl Matlagningsgrädde
2 dl Norrmejerier Västerbottensost, riven Smör till stekning
Gör så här:
Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk och salt i en matberedare.
Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt sedan 1 ägg och vatten.
Arbeta till en smidig deg.
Låt degen vila i ca 15 minuter och tryck ut i en pajform 20-24 cm, nagga.
Förgrädda i ca 5 minuter i 200 grader innan du fyller pajskalet.
Riv av grönkålen från den grova stammen och dela i mindre bitar.
Koka grönkålen i lättsaltat vatten i några minuter och låt rinna av.
Skala, skiva och fräs rödlök och grönkål i smör.
Salta och peppra efter smak.
Häll i pajskalet.
Vispa ihop 2 ägg och matlagningsgrädde.
Blanda i Västerbottenost.
Häll i pajskalet.
Grädda i 35-40 minuter i 200 grader eller tills pajen stannat.