Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g lantbröd
½ dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 gul lök
2 + 2 msk smör
1 hönsbuljongtärning
1.2 kg kyckling
3 dl vatten
6 vitlöksklyfta
2 msk paprikapulver
½ dl tomatpuré
1 röd chilipepparfrukt
1 dl grädde
1 tsk salt
2 röd paprika
Gör så här:
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt.
Krama ihop brödtärningarna till runda bollar, något större än en pingisboll.
Lägg knödlarna i kastrullen och låt koka 3–5 minuter.
Koka i 2 omgångar och lyft upp dem med hålslev.
Stek löken med 2 matskedar smör i en kastrull.
Tillsätt buljongtärning, kyckling och vatten.
Koka under lock cirka 45 minuter.
Ta upp kycklingen och bena ur den.
Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 minuter.
Tillsätt grädde, salt, paprika och kycklingbitar.
Låt småputtra under lock i 20 minuter.
Lägg i knödeln de sista 5 minuterna.