Foodish

Kycklinggryta med knödel

Av Maria - 2024-10-17 16:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Knödel:

300 g lantbröd
½ dl mjölk
ägg
1 tsk salt

 

Kycklinggryta:

gul lök
2 + 2 msk smör
hönsbuljongtärning
1.2 kg kyckling
3 dl vatten
vitlöksklyfta
2 msk paprikapulver
½ dl tomatpuré
röd chilipepparfrukt
1 dl grädde
1 tsk salt
röd paprika

 

Gör så här:

Koka upp vatten i en stor kastrull.

Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt.

Krama ihop brödtärningarna till runda bollar, något större än en pingisboll.

Lägg knödlarna i kastrullen och låt koka 3–5 minuter.

Koka i 2 omgångar och lyft upp dem med hålslev.


Stek löken med 2 matskedar smör i en kastrull.

Tillsätt buljongtärning, kyckling och vatten.

Koka under lock cirka 45 minuter.

Ta upp kycklingen och bena ur den.

Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 minuter.

Tillsätt grädde, salt, paprika och kycklingbitar.

Låt småputtra under lock i 20 minuter.

Lägg i knödeln de sista 5 minuterna.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards