Foodish

Kasslergryta med tomat

Av Maria - 2024-10-24 06:45

Antal: 4 personer

 

Ingredienser:

500 g kassler

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

½ squash

olivolja till stekning

2 burkar körsbärstomater

2 tsk socker

½ hönsbuljongtärning

salt

svartpeppar

1½ dl grovhackad dill

 

Garnering:

½ dl rostade pinjenötter

2 msk kapris

 

Tillbehör:

Kokt potatis

Grönsallad

 

Gör så här:

Finhacka lök och vitlök.

Dela squashen på längden och skär i halvmånar.
Fräs lök, vitlök och squash i olivolja någon minut utan att det får färg.
Tillsätt tomater, socker och buljongtärning.
Låt puttra ihop ca 15 minuter.
Späd ev med lite vatten.
Skär kasslern i cm stora bitar.
Tillsätt dem de sista 5 minuterna.
Salta och peppra.
Vänd i dillen precis före servering.
Strö över pinjenötterna och kapris.
Servera med potatis och grönsallad.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards