Foodish

Auberginegratäng

Av Maria - 2024-10-27 14:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 40 minuter


Ingredienser:

Aubergine:

800 g aubergine

Salt till utvattning

Kokosfett att steka i


Tomatsås:

1 gul lök

Smör att steka i

Salt

Peppar

2 burkar krossade tomater


Övriga ingredienser:

Olivolja till ugnsformen

500 g mozzarella

100 g parmesanost

1 kruka basilika


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Aubergine: 

Skiva auberginen.

Salta skivorna och låt ligga medan du fortsätter med det andra.


Tomatsås: 

Hacka löken och stek i smör i en kastrull tills den har blivit mjuk.

Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra en stund.

Mixa slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar.


Aubergine: 

Skölj bort saltet på aubergineskivorna och torka dem försiktigt med hushållspapper.

Stek skivorna i kokosfett tills de fått fin färg.


Gratängen: 

Häll olivolja i en stor ugnsform.

Skär mozzarellan i skivor.

Riv parmesanosten.

Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, parmesanosten och basilika i formen.

Gratinera i ugn i ca 40 minuter.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards