Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
Aubergine:
800 g aubergine
Salt till utvattning
Kokosfett att steka i
Tomatsås:
1 gul lök
Smör att steka i
Salt
Peppar
2 burkar krossade tomater
Övriga ingredienser:
Olivolja till ugnsformen
500 g mozzarella
100 g parmesanost
1 kruka basilika
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Aubergine:
Skiva auberginen.
Salta skivorna och låt ligga medan du fortsätter med det andra.
Tomatsås:
Hacka löken och stek i smör i en kastrull tills den har blivit mjuk.
Tillsätt de krossade tomaterna och låt puttra en stund.
Mixa slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Aubergine:
Skölj bort saltet på aubergineskivorna och torka dem försiktigt med hushållspapper.
Stek skivorna i kokosfett tills de fått fin färg.
Gratängen:
Häll olivolja i en stor ugnsform.
Skär mozzarellan i skivor.
Riv parmesanosten.
Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, parmesanosten och basilika i formen.
Gratinera i ugn i ca 40 minuter.