Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 morötter
1 palsternacka
5 cm purjolök
100 g bondbönor eller havicots verts
7 dl grönsaks- eller hönsbuljong
2 dl vispgrädde
125 g sockerärter eller gröna ärter
Salt
Nymald peppar
Ev. 1 knippe rädisor
Till servering:
1 dl hackad persilja
Knäckebröd
Gör så här:
Skala och skiva morötter och palsternacka tunt.
Skiva purjolöken fint.
Ta varje bondböna ur dess balja och ta bort hinnan, eller använd haricots verts.
Koka upp buljong och vispgrädde i en kastrull.
Lägg i morötter och palsternacka efter någon minut och låt dem koka i 2-3 minuter.
Tillsätt bondbönor eller haricots verts och koka i ytterligare 2-3 minuter.
Tillsätt purjolök och ärter, koka i 2 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Strö ev. över skivade rädisor.
Fördela i varma tallrikar, strö över persilja och servera tillsammans med knäckebröd.