Foodish

Klassisk spaghetti bolognese

Av Maria - 2024-10-30 07:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 msk olivolja

1 msk smör

1 liten, finhackad lök

1 finhackad morot

1 finhackad selleristjälk

50 g tärnade champinjoner

225 g malet nötkött

75 g tärnat orökt bacon eller skinka

2 hackade kycklinglevrar

2 msk tomatpuré

1¼ dl torrt vitt vin

Salt

Peppar

½ tsk riven, färsk muskot

3 dl kycklingbuljong

1¼ dl vispgrädde

450 g torkad spaghetti


Garnera med:

2 msk hackad, färsk persilja


Servera med:

Riven, färsk parmesanost


Gör så här:

Hetta upp olja och smör i en stor kastrull på medelvärme.

Lägg i lök, morot, selleri och champinjoner och stek dem mjuka.

Tillsätt köttfärs och bacon och bryn färsen jämt.

Rör i kycklinglever och tomatpuré och låt puttra i 2-3 minuter.


Häll i vin och krydda med salt, peppar och muskot.

Tillsätt buljongen.

Koka upp, täck med lock och sjud försiktigt på låg värme i 1 timme.


Blanda i grädden och reducera såsen utan lock.

Koka pastan al dente i rikligt med kokande, saltat vatten.

Låt rinna av och häll upp i en varm serveringsskål.

Häll hälften av såsen över pastan.

Vänd ned den väl.

Häll resten av såsen överst.

Garnera med persilja och servera med parmesanost.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards