Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 msk smör
1 liten, finhackad lök
1 finhackad morot
1 finhackad selleristjälk
50 g tärnade champinjoner
225 g malet nötkött
75 g tärnat orökt bacon eller skinka
2 hackade kycklinglevrar
2 msk tomatpuré
1¼ dl torrt vitt vin
Salt
Peppar
½ tsk riven, färsk muskot
3 dl kycklingbuljong
1¼ dl vispgrädde
450 g torkad spaghetti
Garnera med:
2 msk hackad, färsk persilja
Servera med:
Riven, färsk parmesanost
Gör så här:
Hetta upp olja och smör i en stor kastrull på medelvärme.
Lägg i lök, morot, selleri och champinjoner och stek dem mjuka.
Tillsätt köttfärs och bacon och bryn färsen jämt.
Rör i kycklinglever och tomatpuré och låt puttra i 2-3 minuter.
Häll i vin och krydda med salt, peppar och muskot.
Tillsätt buljongen.
Koka upp, täck med lock och sjud försiktigt på låg värme i 1 timme.
Blanda i grädden och reducera såsen utan lock.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande, saltat vatten.
Låt rinna av och häll upp i en varm serveringsskål.
Häll hälften av såsen över pastan.
Vänd ned den väl.
Häll resten av såsen överst.
Garnera med persilja och servera med parmesanost.