Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
800 g potatis
1 msk raps/matolja
1 tsk flingsalt
500 g karré
Marinad:
3 msk raps/matolja
2 msk japansk soja
½ msk honung
1 msk balsamvinäger
3 krm flingsalt
3 krm grovmalen svartpeppar
2 dl vatten
1½ msk kalvfond
1½ msk smör
1 krm vitpeppar
Sallad:
125 g körsbärstomat
½ st blomkål
1 msk raps/matolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
30 g dill
2 krm flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen.
Lägg i en ugnssäker form och häll över olja, salta.
Laga i ugn i 25-30 min.
Skiva karrén och marinera den i olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar.
Dela tomaterna, hacka blomkålen fint.
Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, sambal oelek, hackad dill och salt.
Hetta upp en stekpanna och stek köttet utan marinad tills det är klart, lyft upp det på en tallrik.
Vispa i marinad, vatten, fond och smör.
Smaka av med peppar och lägg tillbaka köttet.