Foodish

Marinerad karré med dilldressad blomkål & rostad potatis

Av Maria - 2024-11-01 05:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, 25-30 minuter


Ingredienser:
800 g potatis
1 msk raps/matolja
1 tsk flingsalt

500 g karré

Marinad:
3 msk raps/matolja
2 msk japansk soja
½ msk honung
1 msk balsamvinäger
3 krm flingsalt
3 krm grovmalen svartpeppar

2 dl vatten
1½ msk kalvfond
1½ msk smör
1 krm vitpeppar

Sallad:
125 g körsbärstomat
½ st blomkål
1 msk raps/matolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm sambal oelek
30 g dill
2 krm flingsalt


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen.

Lägg i en ugnssäker form och häll över olja, salta.

Laga i ugn i 25-30 min.


Skiva karrén och marinera den i olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar.
Dela tomaterna, hacka blomkålen fint.

Lägg i en skål och rör i olja, vinäger, sambal oelek, hackad dill och salt.


Hetta upp en stekpanna och stek köttet utan marinad tills det är klart, lyft upp det på en tallrik.

Vispa i marinad, vatten, fond och smör.

Smaka av med peppar och lägg tillbaka köttet.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards