Foodish

Glöggsangria

Av Maria - 2024-12-21 12:00

Mängd: 2 liter


Ingredienser:

75 cl glögg
5 dl tranbärsjuice
1 apelsin, saften
4 kanelstänger
granatäpple, kärnorna 
2 apelsiner, i skivor
malen kanel (till glasen)
strösocker (till glasen)
5 dl fruktsoda
is


Gifflar med ädelost & fikonmarmelad:

1 förp gifflar
100 g ädelost
0,5 dl fikonmarmelad
färsk rosmarin


Gör så här:

Blanda glögg med tranbärsjuice, apelsinsaft, kanelstänger, granatäppelkärnor och apelsinskivor i en stor kanna eller skål.

Spara en apelsinskiva till att fukta kanterna på glasen med.

Låt stå och dra i ca 20 minuter.
Dekorera glasen genom att blanda kanel och socker på ett fat.

Fukta kanten på glasen med en apelsinskiva och doppa sen glasen i blandningen av kanel och socker. Det är bra att förbereda ett tag innan så det hinner stelna ordentligt.
Häll i fruktsodan och is precis innan servering.

 
Gifflar med ädelost och fikonmarmelad:
Skär varje giffel på mitten på längden.

Lägg de halva gifflarna med den skurna sidan nedåt.
Skär en liten bit ädelost och lägg på varje.

Ha på en liten klick fikonmarmelad och dekorera med rosmarin.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards