Foodish

Vitlöksfräst svartkål med pinjenötter & parmesan

Av Maria - 2024-12-21 07:15

Antal: 4-6 bufféportioner


Ingredienser:

200 g svartkål
1-2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
2 klyftor vitlök
salt
0,5 dl Zeta Matlagningsvin Vitt
3 msk Zeta Parmigiano Reggiano 14 mån
0,5 dl pinjenötter, rostade


Gör så här:

Strimla kålen, skär bort de grövsta stjälkstockarna innan, och fräs i olja en stund.
Pressa sedan i vitlök och fräs någon minut till.
Salta lätt och häll över 1 dl vatten eller vin.
Låt puttra tills vätskan nästan helt kokat in.
Hyvla eller riv parmesanosten.
Servera med rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards