Jäsning: 1 timme + 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
Bullar:
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ g saffran
1 ½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk grovmalen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g smör1 ½ dl farinsocker2 tsk kanel1 ½ dl torkade tranbär1/2 dl mandelspånEtt ägg till pensling
Glasyr:
4 dl florsocker4 msk vatten1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Värm mjölk och smör till 37 grader.
Rör ut jästen i vätskan och blanda i saffran, salt, socker och kardemumma.
Tillsätt mjölet - lite i taget - använd bara så mycket så att degen blir smidig, men fortfarande kladdig. Låt jäsa under duk i en timme.
Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut blandningen av smör, farinsocker, kanel, tranbär och mandelspån över den.
Rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm tjocka skivor.
Lägg bullarna intill varandra i en långpanna och låt jäsa under duk i ytterligare en halvtimme.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
Låt svalna och ringla över glasyren av florsocker, vatten och vaniljsocker.
Bryt i bitar och servera.