Foodish

Amerikansk bullar

Av Maria - 2024-12-22 13:45

Jäsning: 1 timme + 30 minuter

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

Bullar:

50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ g saffran
1 ½ dl socker
1 tsk salt
1 tsk grovmalen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl

 

Fyllning:
100 g smör
1 ½ dl farinsocker
2 tsk kanel
1 ½ dl torkade tranbär
1/2 dl mandelspån
Ett ägg till pensling
 
Glasyr:
4 dl florsocker
4 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Värm mjölk och smör till 37 grader.
Rör ut jästen i vätskan och blanda i saffran, salt, socker och kardemumma.
Tillsätt mjölet - lite i taget - använd bara så mycket så att degen blir smidig, men fortfarande kladdig. Låt jäsa under duk i en timme.
 
Kavla ut degen till en stor rektangel och bred ut blandningen av smör, farinsocker, kanel, tranbär och mandelspån över den.
Rulla ihop som en rulltårta och skär i 2 cm tjocka skivor.
Lägg bullarna intill varandra i en långpanna och låt jäsa under duk i ytterligare en halvtimme.
 
 
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
Låt svalna och ringla över glasyren av florsocker, vatten och vaniljsocker.
Bryt i bitar och servera.
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards