Foodish

Traditionell äggtoddy

Av Maria - 2024-12-22 07:15

Antal: 4 glas


Ingredienser:

Traditionell:
6 äggulor
1½ dl Rörsocker Strö
1½ dl mjölk
2-3 msk cognac


Alkoholfri:
Byt ut mjölk och cognac till;
2 dl mandelmjölk
skalet av 2/3 apelsin


Gör så här:

Vispa äggulor och socker till en krämig smet.

Häll i mjölken och smaksätt med cognac eller alkoholfri variant.

Vispa tills det blir skummigt.

Häll upp i glas om den ska vara kall eller värm på den i kastrull några minuter för att sedan häll upp i glas.

Skeda på lite skum och servera med lite rörsocker på toppen.

Testa gärna äggtoddyn med limoncello istället för cognac.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards