Foodish

Chokladcigarrer

Av Maria - 2024-07-10 14:15

Antal: ca 75 st

 

Ingredienser:

175 g smör eller margarin

1 dl socker

2 dl (ca 125 g) nötkärnor

3 dl vetemjöl

2 msk mjölk eller grädde

 

Garnering:

50 g blockchoklad

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.
Rör matfett och socker.
Tillsätt de malda eller finhackade nötkärnorna och mjölet.

Rör till sist i vätskan.
Rulla ut degen till knappt fingertjocka längder.
Lägg dem bredvid varandra.
Skär alla längderna på samma gång i 5 cm långa bitar.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Smält blockchokladen i vattenbad.
Doppa ena änden av kakorna i choklad.

Antal: 2 glas


Ingredienser:

200 g björnbär (färska eller frysta)

5 dadlar, urkärnade

2 dl färskpressad äppeljuice

2 dl vanilj-soyayoghurt

1 tsk malen kanel

2 msk skalade hampafrön (kan uteslutas)


Gör så här:
Mixa ingredienser till en slät smoothie.

Garnera med några björnbär på toppen.


Tips!

En näve björnbär innehåller nästan halva dagsbehovet av fibrer.

Fibrer håller igång tarmarna och får matsmältningen att fungera.

De hjälper även till att reglera blodsockret i kroppen.

Hallonkolamilkshake

Av Maria - 2024-07-10 11:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 dl vispgrädde

4 dl mjölk

2 dl frysta hallon

4 dl vaniljglass

2 dl kolasås + extra till garnering


Gör så här:

Vispa grädden.

Mixa mjölk, hallon, glass och kolasås till en fluffig shake.

Häll upp i glas och toppa med vispad grädde och kolasås.

Sprudlande limoncellodrink

Av Maria - 2024-07-10 08:15

Antal: 8 glas

Ingredienser:
2 limefrukter
4 dl limoncello (citronlikör)
2 flaskor cava (spanskt mousserande vin)

Gör så här:
Skölj limefrukterna och skär dem i halvmåneskivor.
Fördela dem i åtta höga glas.
Fördela limoncellon i glasen och fyll upp med cava.

Spenatyoghurt

Av Maria - 2024-07-10 06:45

Mängd: 4 dl


Ingredienser:

1½ dl fryst hackad spenat
3 dl matlagningsyoghurt eller avrunnen naturell yoghurt
vitlöksklyfta
1 msk färsk mynta eller tsk torkad
½ tsk salt

 

Gör så här:

Tina spenaten, pressa ur vätskan och blanda spenaten med yoghurten.

Pressa i vitlöksklyftan och krydda med myntan.

Smaka av med salt.

Ovido - Quiz & Flashcards