Foodish

Ugnsbakad leverpastej

Av Maria - 2012-12-03 15:30

Ugn: 175 grader, ca 40 minuter

 

Ingredienser:

500 g  kalvlever
125 g  vitt späck
4  ansjovisfiléer
1  gul lök
0,25 tsk  mald kryddpeppar
0,5 tsk  mald vitpeppar
0,5 msk  salt
1 msk  honung
1 msk  ansjovisspad
1 tsk  mejram
1  ägg
1 dl  vetemjöl
3,5 dl  standardmjölk
 olivolja, att smörja formen med

 

Gör så här:


Sätt ugnen på 175 grader. 
Ta bort den blåvita hinnan på levern.

Skär ner levern och späcket i små bitar.

Grovhacka löken. 
Krossa kryddpepparn med en mortel. 
Blanda alla ingredienser i en matberedare. 
Smörj en ugnsform med lite olivolja och häll sedan ner smeten i formen. 
Ställ formen i ett vattenbad.

Placera vattenbadet med formen i ugnen, baka i ca 40 min. 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards