Foodish

Nötgröt med nyponkräm & mandelmjölk (LCHF)

Av Maria - 2013-01-12 07:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Nötgröt:

1 dl naturella cashewnötter

1 dl hasselnötter, skållade

1 dl mandel, skållade

½ dl sesamfrön

7 dl vatten

ca ½ liter mandelmjölk


Nyponkräm:

½ dl nyponpulver

1½ dl hett vatten


Tillbehör:

Valfri mjölk, tex mejerimjölk, sojamjölk, havremjölk eller nötmjölk


Gör så här:

Nötgröt:

Lägg nötter och frön i en kastrull och häll på dubbla mängden vatten.

Koka upp nötterna och ställ sedan svalt över natten.

Häll av vattnet och mixa nötterna med mandelmjölken.

Hetta upp gröten till lagom temperatur.


Nyponkräm:

Vispa ihop nyponpulver och vatten och hetta upp.

Häll upp krämen i en skål och servera ljummen eller kall.


Till servering:

Servera gröt och nyponkräm med valfri mjölk.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards