Ingredienser:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
2 tsk olivolja
2 msk Ljus Sirap
3 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär paprikorna i tärningar, 1x1 cm.
Värm olivoljan i en stekpanna och fräs paprikan i den.
Häll över sirapen.
Tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar.
Var noga med att paprikan inte blir för mjuk.
Den ska ha lite tuggmotstånd.
Låt rätten kallna innan den serveras.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt bladspenat, hel (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
Smaksätt crème fraiche med salt och vitlök och blanda i spenaten.
Denna sås bör göras samma dag eftersom spenaten ändrar både smak och färg annars.
Ingredienser:
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa tex en paj med tomaterna vid servering.
Antal: ca 20 kakor
Ingredienser:
3 äggvitor
ca 200 g kokosflingor
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av en apelsin
rivet skal av en lime
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda allting i en stor bunke.
Antal: 1 glas
Ingredienser:
3 cl baileys
3 cl cointreau
15 cl kaffe, nybryggt
grädde, lättvispad
chokladströssel
Gör så här:
Mät upp baileys och cointreau i ett irish coffee-glas eller ett vinglas.
Häll nybryggt kaffe över spriten.
Floata försiktigt grädden i kanten av kaffet så att den skiktar sig.
Garnera med chokladströssel.