Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g oxfilé
1 röd lök
1 röd paprika
2 dl vispgrädde
1 msk tomatpuré
1 krm soja eller kolorit
Salt
Peppar
Örtkryddor, t.ex oregano
2 zucchini
Smör
Gör så här:
Börja med att hyvla zucchinin med osthyvel till tunna skivor.
Behåll skalet på, då blir det snyggare skivor och bättre färg.
Doppa skivorna i kokande saltat vatten i 1 minut och låt sedan rinna av.
Skivorna ska sedan vändas i smör före servering.
Skär lök, paprika och kött i mindre bitar och bryn först grönsakerna i smör i pannan.
När grönsakerna är mjuka utan för mycket färg, så föser du dem åt sidan och bryner köttet runtom.
Ta upp köttet och koka ur stekpannan med grädde och tomatpuré.
Smaka av såsen med salt, peppar och gärna en gnutta soja.
Hetta upp grönsakerna i smör och servera rykande hett.
Toppa med grön kvist, till köttet och den smakrika såsen passar oregano fint.