Antal: ca 12 bitar
Ugn: 175 grader, va 1 timme
Ingredienser:
Deg:
7½ dl vetemjöl
5 äggulor
3 msk strösocker
3 tsk bakpulver
250 g smör
Fyllning:
125 g mjukt smör
1 1/4 dl strösocker
500 g naturell philadelphiaost
1 ägg
2 msk majsenamjöl
2-3 msk vaniljsocker
1 burk persikor i sockerlag, 425 g
5 äggvitor
3 msk socker
Gör så här:
Ta fram smöret i förväg så det hinner bli mjukt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en bakform 20*30 cm.
Rör ihop ingredienserna till degen och dela den i två delar.
Tryck ut den ena delen i kakformen.
Fyllningen:
Vispa smör och strösocker.
Blanda ner philadelphiaost, ägg, majsenamjöl och vaniljsocker.
Bre fyllningen på degen.
Lägg ut persikorna.
Vispa äggvitor och socker hårt till marängsmet och bre ut den över persikorna.
Fördela resten av degen ovanpå.
Grädda i ca 1 timme.