Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Nuggets:
500-600 g kycklingfilé
2 ägg
2 dl mandelmjöl
Salt
Peppar
Smör eller kokosfett att steka i
Remouladssås:
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
3 msk hackad ättiksgurka
2 msk hackad kapris
½ charlottenlök
1 tsk citronsaft
½ tsk curry
2 krm gurkmeja
Salt
Peppar
Tillbehör:
Blandad sallad
Gör så här:
Nuggets: Skär kycklingen i mindre bitar. Knäck äggen i en djup och vid tallrik och vispa upp lite lätt. Blanda mandelmjöl, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd kycklingbitarna först i ägg och sedan i mandelmjölet. Stek i smör eller kokosfett, först på högre värme så att kycklingen får färg och sedan på lägre värme så den blir genomstekt.
Remouladsås: Blanda majonnäs, créme fraiche, ättiksgurka och kapris. Finhacka löken och blanda ner den tillsammans med citronsaft, curry och gurkmeja. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med remouladsåsen och blandad sallad.