Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
Smör eller kokosfett att steka i
Salt
Peppar
4 skivor LCHF-bröd
Smör eller kokosfett att steka i
200 g cocktailtomater
1 stånd romansallad
lite riven parmesanost
1 citron i klyftor
Dressing:
5 st sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesanost
1 msk citronsaft
1 äggula
1 dl olivolja
Gör så här:
Skär kycklingenfiléerna i skivor och stek i smör eller kokosfett.
Salta och peppra och lägg åt sidan.
Skär brödet i små kuber och stek i smör eller kokosfett.
Dela cocktailtomaterna i halvor och lägg salladsblad och tomater i en skål.
Dressingen: Mixa sardeller, vitlök, parmesan, äggula och citron i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
Fördela kycklingen på salladen och ringla över dressingen.
Avsluta med lite riven parmesanost och några citronklyftor.