Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter på varje sida
Ingredienser:
Kycklingspett:
600 g kycklingfilé
1 msk olja
2 msk kinesisk soja
Salt
Peppar
Tsatsiki:
½ gurka
2 dl créme fraiche
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
Tillbehör:
Salladsblad
300 g cocktailtomater
2 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 liten burk svarta oliver
Gör så här:
Kycklingspetten: Sätt ugnen på 225 grader om du inte ska grilla ute, tänd i så fall grillen. Skär kycklingen i bitar. Blanda olja, soja, salt och peppar i en skål. Lägg kycklingen i skålen, blanda runt och låt stå medan du gör det andra.
Tsatsiki: Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag. Krama ur vätskan som bildas efter en stund. Blanda gurkan med créme fraiche och yoghurt. Smaka av med pressad eller riven vitlök, salt och peppar.
Lägg upp salladsblad och tomater på tallrikar.
Ringla över olivolja, vinäger och salta och peppra lite.
Grilla spetten på grill eller i ugnen ca 10 minuter på varje sida.
Lägg spetten på tallrikarna och toppa med tsatsiki och oliver.