Foodish

Tacodoftande aubergine med köttfärs (LCHF)

Av Maria - 2015-12-01 06:18

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, ca 20 minuter


Ingredienser:

4 mindre eller 2 större auberginer

500 g köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd eller grön paprika

1 burk/förpackning krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 msk tacokrydda

2 dl riven cheddar

Salt

Peppar

Olivolja

Ev. vispgrädde

Oregano


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela auberginerna på längden coh skär med en vass kniv djupa snitt kors och tvärs i grönsakerna utan att det går hål i skalet.

Man kan göra ett snyggt mönsteer t.ex fyra snitt på tvären åt båda hållen.

Häll på 2-3 msk olivolja på varje auberginehalva.

Krydda med salt och peppar.

Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka dem i 20 minuter.

Under tiden skalar du lök coh vitlök och hackar det fint tillsammans med paprika.

Fräs i rejäl stekpanna i olja tillsammans med köttfärsen.

Strö över tacokryddor, tomatpuré och de krossade tomaterna.

Rör om och låt småputtra på svag värme i 15 minuter.

Späd med grädde om det ser torrt ut.

Smaka av färsen med salt och peppar.

Täck auberginen med köttfärs när det är dags för servering.

Strö på osten och gratinera i het ugn, gärna med grillen påslagen, tills osten fått fin färg.

Toppa med oregano.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards