Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
4 mindre eller 2 större auberginer
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd eller grön paprika
1 burk/förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 msk tacokrydda
2 dl riven cheddar
Salt
Peppar
Olivolja
Ev. vispgrädde
Oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna på längden coh skär med en vass kniv djupa snitt kors och tvärs i grönsakerna utan att det går hål i skalet.
Man kan göra ett snyggt mönsteer t.ex fyra snitt på tvären åt båda hållen.
Häll på 2-3 msk olivolja på varje auberginehalva.
Krydda med salt och peppar.
Lägg halvorna i en ugnsfast form och baka dem i 20 minuter.
Under tiden skalar du lök coh vitlök och hackar det fint tillsammans med paprika.
Fräs i rejäl stekpanna i olja tillsammans med köttfärsen.
Strö över tacokryddor, tomatpuré och de krossade tomaterna.
Rör om och låt småputtra på svag värme i 15 minuter.
Späd med grädde om det ser torrt ut.
Smaka av färsen med salt och peppar.
Täck auberginen med köttfärs när det är dags för servering.
Strö på osten och gratinera i het ugn, gärna med grillen påslagen, tills osten fått fin färg.
Toppa med oregano.