Ugn: 180 grader, 12-15 minuter
Ingredienser:
Fågel:
4 st vaktlar
50 g chorizo, hackad
1/3 skiva ugnstorkat eller rostat fullkornsbröd
1 kronärtskockshjärta
1 klyfta vitlök, hackad
40 ml smör
5 ml färsk timjan, hackad
Glasering:
40 ml smält smör
10 ml citronskal
10 ml timjan
10 ml persilja
peppar
Sås:
125 ml citronjuice
300 ml vitt vin
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
30 ml grädde
150 g osaltat smör
15 ml färsk basilika
Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader.
Smält smöret till fyllningen och sautera vitlöken.
Släng därefter i chorizon och stek i två minuter, sen läggs resterande ingredienser i och rör om.
Täck med folie.
Kombinera ingredienserna i spadet och peppra efter behov.
Fyll vaktlarna och knyt ihop dem.
Pensla glaseringen över fåglarna och ställ in i ugnen, kok tid 12 - 15 minuter.
Efter ungefär 7 minuter ta ut och pensla på glaseringen en gång till.
Under tiden fågeln tillagas så kombinera citron juicen, vinet, schalottenlök och vitlök i en panna. reducera till 1/4.
Ta av värmen och häll på grädden under kontinuerlig omrörning.
Häll sedan i en matsked smör i taget och rör in i såsen, avsluta med basilikan.
Håll varm tills fågeln är klar.
Servera med hemlagade frites.