Foodish

Hartford vaktel

Av Maria - 2016-04-06 12:45

Ugn: 180 grader, 12-15 minuter


Ingredienser:

Fågel:
4 st vaktlar
50 g chorizo, hackad
1/3 skiva ugnstorkat eller rostat fullkornsbröd
1 kronärtskockshjärta
1 klyfta vitlök, hackad
40 ml smör
5 ml färsk timjan, hackad

Glasering:
40 ml smält smör
10 ml citronskal
10 ml timjan
10 ml persilja
peppar

Sås:
125 ml citronjuice
300 ml vitt vin
2 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad schalottenlök
30 ml grädde
150 g osaltat smör
15 ml färsk basilika

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 180 grader.
Smält smöret till fyllningen och sautera vitlöken.

Släng därefter i chorizon och stek i två minuter, sen läggs resterande ingredienser i och rör om.

Täck med folie.
Kombinera ingredienserna i spadet och peppra efter behov.
Fyll vaktlarna och knyt ihop dem.

Pensla glaseringen över fåglarna och ställ in i ugnen, kok tid 12 - 15 minuter.

Efter ungefär 7 minuter ta ut och pensla på glaseringen en gång till.
Under tiden fågeln tillagas så kombinera citron juicen, vinet, schalottenlök och vitlök i en panna. reducera till 1/4.

Ta av värmen och häll på grädden under kontinuerlig omrörning.
Häll sedan i en matsked smör i taget och rör in i såsen, avsluta med basilikan.

Håll varm tills fågeln är klar.
Servera med hemlagade frites.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards