Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g naturell hård tofu
Marinad:
2 mks japansk soja
1 lime, pressad saft
½ citrongräs, finhackat
½ röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk finriven färsk ingefära
1 tsk finriven gärsk gurkmeja eller 1 tsk torkad
½ msk malen koriander
Tomatsallad:
200 g körsbärstomater
60 g färska böngroddar
1 salladslök, strimlad
½ dl hackad mynta
1 mks olivolja
1 msk flytande honung
1 lime, presssad saft
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Skär tofun i avlånga bitar och vänd runt i marinaden.
Låt stå i rumstemperatur minst 30 minuter, men gärna längre.
Trä tofun på blötlagda spett och grilla runt om till fin färg.
Fintärna tomaterna och vänd varsamt runt med resten av ingredienserna till salladen.