Foodish

Uppochnervänd sommarpaj

Av Maria - 2019-07-16 09:45





Antal: ca 8-10 personer

Ugn: 150 grader, 50 minuter


Ingredienser:

225 g smör

3½ dl ljusbrunt farinsocker

2 nektariner, skivade

150 g blåbär eller björnbär

1 lime

4 ägg

3½ dl vetemjöl

1 tsk malen kardemumma

Salt


Gör så här:

Sätt ugnen på 150°C.

Smörj en låg gratängform (20x35 cm) med 2 msk smält smör och strö över ½ dl farinsocker.
Fördela frukt och bär jämnt i formen och riv det gröna skalet på limen över.
Pressa saften ur limen.

Vispa 200 g smör med 3 dl farinsocker och limesaft till en lätt och luftig blandning.

Vispa sedan i ägg, vetemjöl, kardemumma och en nypa salt.

Fortsätt att vispa till en luftig smet.

Häll smeten över frukten.
Grädda pajen 50 minuter tills den är gyllenbrun och har stelnat.

Ta ur pajen ur ugnen och stjälp upp den på ett uppläggningsfat, gärna ett fyrkantigt.

Servera pajen ljummen eller kall.

Gott med vaniljglass till.




 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards