Foodish

Blåbärscheesecake

Av Maria - 2019-08-21 05:45

Till en kaka:

½ paket digestivekex
150 g smält smör
1 dl strösocker
1 dl majsmjöl
2 tsk vaniljsocker
400 g creme cheese
2½ dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
dl frysta blåbär

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smula digestivekexen och smält smöret.

Blanda. Platta ut på botten av en ugnsfast form med avtagbar kant.

Grädda i 10 minuter.

Låt svalna.


Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.

Tillsätt sedan kesellan och creme cheesen.

Vispa mjuk och krämig. Höj ugnen till 225 grader.

Blanda i ett ägg i tagen i färskostblandningen.

Häll sedan i grädden lite i taget under vispning.

Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner det i smeten.

Häll över smeten i formen.

Strö blåbär över.

Ställ in i ugn i 30 min.

 


Stäng sedan av ugnen och låt den stå på eftervärme i ytligare 30 minuter.

Om kakan börjar få för mycket färg kan man lägga på aluminiumfolie på kakan.

Låt kakan stå i kylskåpet över natten.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards