Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Grytan:
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
Smör
2 msk curry
600 g rostbiff
2 dl grädde
2 msk konjak
1 dl vatten att späda med
Salt
Svartpeppar
1 dl cashewnötter
Paprikasallad:
1 grön paprika
1 gul paprika
1 röd paprika
1 orange paprika
2 msk god olivolja
1 msk balsamvinäger
½ dl finhackad färsk bladpersilja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken och vitlöken.
Fräs löken i lite smör i en gryta utan att löken tar färg.
Pudra över curry och låt den fräsa med ett tag.
Skär rostbiffen i 1 cm stora tärningar.
Bryn lite smör i en stekpanna, lägg i köttet och bryn det hastigt i omgångar på hög värme så att det får färg.
Lägg därefter över köttet i grytan med lök och blanda ihop lök och kött.
Häll på grädde och konjak och låt gryta puttra ca 5 minuter.
Späd med vattnet.
Smaka av med salt och peppar och strö över cashewnötter.
Paprikasallad:
Skär paprikorna i 1 cm stora bitar och lägg i en skål.
Häll på lite olivolja, balsamvinäger och persilja.
Smaka av med salt och peppar.