Foodish

Indisk köttgryta med färgglad paprikasallad

Av Maria - 2019-09-25 16:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Grytan:

2 gula lökar

3 vitlöksklyftor

Smör

2 msk curry

600 g rostbiff

2 dl grädde

2 msk konjak

1 dl vatten att späda med

Salt

Svartpeppar

1 dl cashewnötter


Paprikasallad:

1 grön paprika

1 gul paprika

1 röd paprika

1 orange paprika

2 msk god olivolja

1 msk balsamvinäger

½ dl finhackad färsk bladpersilja

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlöken.

Fräs löken i lite smör i en gryta utan att löken tar färg.

Pudra över curry och låt den fräsa med ett tag.
Skär rostbiffen i 1 cm stora tärningar.

Bryn lite smör i en stekpanna, lägg i köttet och bryn det hastigt i omgångar på hög värme så att det får färg.

Lägg därefter över köttet i grytan med lök och blanda ihop lök och kött.

Häll på grädde och konjak och låt gryta puttra ca 5 minuter.

Späd med vattnet.

Smaka av med salt och peppar och strö över cashewnötter.


Paprikasallad: 

Skär paprikorna i 1 cm stora bitar och lägg i en skål.

Häll på lite olivolja, balsamvinäger och persilja.

Smaka av med salt och peppar.

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards